Votează noua siglă RAT Braşov

Votarea se poate face la linkul ăsta. Nuş dacă votul popular e decisiv, dar dă o tură pe linkul cu siglele şi votează.

N-o da că n-ai timp, că nu-ştiu-ce, pentru că dacă eşti pe net înseamnă că ai timp. Plus că durează maxim două minute ca să votezi.

Eu am pus ştampila pe sigla cu valenţe galben-negre, pentru că-s un maniac, dar mai sunt vreo câteva care par interesante, vezi şi tu ce-ţi place.

Nu mă leg de profesionalismul organizării concursului, că l-au luat destui la ştou. Naiba, toţi se cred stand up comedianţi în ţara asta!

Poate dacă cei de la RAT n-o dădeau în glorii ieftine s-ar fi băgat mai mulţi creativi. Orişicum, a fost haios să văd câţi o ard cu faze că tre’ să facem chestii pentru comunitate, gen, dar apoi bagă în marşarier.

Mno, dacă încă citeşti asta înseamnă că ai timp să bagi un vot şi pentru noua siglă RAT Braşov, maxim două minute durează.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3 thoughts on “Votează noua siglă RAT Braşov

 1. Nominepater says:

  Pe bune?! Sunt oribile! Cea cu galben si negru e singura cat-de-cat, dar intr-o competitie pe bune ar fi pe ultimele locuri din top 20.

  Apropo de munti si vai, un articol recent de la Deutsche Welle (pe care sigur l-ati vazut):

  «Orașul Brașov, de pildă, a primit și el după deliberări în Consiliul Local un logo, un zig zag cu contur ușor rotunjit imaginând creasta Muntelui Tâmpa desprinsă din pelungirea literei finale V. E o imagine sărăcăcioasă, care nu spune nimic tocmai pentru că refuză istoria. Edilii au vrut cu tot dinadinsul să uite de Piața Sfatului, de Biserica Neagră, de Șcheii cu străduțe întortocheate și Biserica Sfântul Nicolae și să pună în prim plan prezentul și actualitatea. Înțelegem ușor că despre industria de tractoare a epocii comuniste nici nu mai putea fi vorba. De altfel în sprijinul acestei abordări a fost invocat un sondaj din care reiese că abia 10% din cetățenii Brașovului mai cred că trecutul istoric are vreo relevanță.

  E clar că funcționează aici imaginea prezentului trepidant și prejudecata după care trecutul este necesarmente întunecat, iar viitorul încărcat de așteptări luminoase. Un logo este expresia vieții de azi și prin urmare trebuie să fie ”original”, să povestească isprava momentului, nu să evoce imagini ”triste” și prăfuite. Prin urmare Brașovul, care se putea defini cu naturalețe prin locurile sale istorice sau care ar fi putut cultiva stema cu rădăcina încoronată, a preferat un grafism aproape asbtract trimițând vag la un peisaj de munte; nu istorie, nu cultură, ci natură pur și simplu.

  Se va obiecta că una e stema și alta e logo-ul și că cele două imagini nu sunt niciodată substituibile, pentru că au funcțiuni diferite. Într-adevăr, logo-ul nu este un substitut de stemă, nu e o altă emblemă mai nouă, mai ”actuală”, dar o legătură există prin negație. Un logo este un simbol al unei identități pe ”orizontala” lumii globale, al unei identități fără identitate, adică o anti-stemă.»

  • Nu ştiam de articol, aşa că merci!

   Mie mi se pare că majoritatea celor care fac logo-uri în prezent vor să arate cât de multe informaţii au inserat într-un design cât mai minimal, rezultând astfel anti-stema, probabil involuntar.

   Sunt curios cum arată documentaţia şi insight-urile celor care creează logo-uri. Că 90% din cetăţeni cred că trecutul istoric e irelevant n-ar trebui să fie elementul decisiv în crearea unui logo sau luarea oricărie decizie legată de oraş. Dar percepţia asupra trecutului şi conştiinţei istorice se bazează în mare parte pe ce se vede din exterior. Pe Republicii, Mureşenilor, Lungă, Bălcescu, Poarta Şchei şi alte străzi din centru nu se găseşte nici o informaţie despre muzeele oraşului: orar de funcţionare, expoziţii, indicatoare.

   Astfel, natural, percepţia generală este Tâmpa transformată într-un zig-zag verde.