Maurer Imobiliare şi aerul tare al înălţimilor

După ce a devenit “dezvoltatorul imobiliar numărul 1 în Transilvania”, Maurer Imobiliare pare setat să cucerească noi înălţimi. Stejeriş, gen.

SUS: planul a ce s-a propus.

JOS: ca să ai o idee mai clară unde s-a propus

Posibilitatea dezvoltării unei proprietăţi cu mai mult de 200 de apartamente va însemna mai mulţi oaspeţi cazaţi, mai multe conferinţe regionale şi implicit o creştere a traficului și a business-ului micilor întreprinzători din zona centrului istoric. Este bine ştiut că orice oaspete cazat într-un apart-hotel doreşte să descopere tradiţiile culinare ale zonei vizitate.”

zic cei de la Maurer Imobiliare

N-o să comentez arhitectoriceşte treaba asta, căci au făcut-o alţii care sunt arhitecţi.

Pun doar o întrebare ca cetăţean: bă, voi sunteţi normali la cap? Lăsaţi, bă nebunilor, centrul ăla şi dealurile alea să respire. Nu toate oraşele lumii sunt menite să devină New York-uri. Acolo s-a tot demolat şi reconstruit şi s-a demolat şi reconstruit din nou la verticală că n-au avut încotro şi pentru că situaţia o cerea. Şi cumva din haosul ăla a ieşit ceva fermecător pentru majoritatea, un stil pe care-l recunoşti fie că-ţi place, fie că nem.

Stilul Braşovului vechi? Faptul că stătea cuibărit între dealuri şi munţi, cu câteva case urcate pe creste, parcă menite să ia locul vechilor turnuri de apărare.

Bellevue Residence, tumoarea aia care domină priveliştea spre Livadă, a setat un precedent şi acum vor şi alţii să se urce p-acolo, să vadă de sus oraşul cum doarme în cuşcă.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 thoughts on “Maurer Imobiliare şi aerul tare al înălţimilor

  1. o sane sufoce cu atatea constructii, se zideste efectiv pe orice petic liber, chiar daca nu e loc si iti ia lumina si soarele (a se vedea prin tractorul), pana cand frate?? suprapopulati, supra-cu-masini si supra-cu-cladiri,construiesc pt toti veneticii; daca te uiti prin tractorul la masini prin rezidentiale cam 30% sunt din bv…

  2. Odată cu venirea lui Scripcaru în fruntea primăriei, toate dealurile centrale au fost năpădite de o sumedenie de blocuri goale: Dealul Melcilor, Dealul Morii unde de un an-doi se construiește de-a valma, Dealul Cetățuii despre care cunoscătorii orașului spun că e vândut cu totul pentru construcțiile de blocuri, Dealul Warte, bașca Tâmpa de pe Răcădău. Și asta pentru că băieții deștepți care au furat (scuzați pleonasmul), vor să-și investească banii furați în ce-i mai simplu: adică în niște cazemate de beton amplasate taman în mijlocul (dacă nu chiar în locul) spațiilor verzi care au mai rămas libere pentru prostime. Ba mai mult, se știe că acest primar penal s-a dovedit cel mai mare „specialist” în trecerea spațiilor publice în domeniul…particular.
    Ce face presa, societatea noastră civilă, ce fac ong-urile? La Brașov nu există așa ceva. Adică ne-am întors de unde am plecat. În 89 zic. Dacă am plecat într-adevăr sau doar ni s-a părut.