Olimpia CSU Brașov e a 3-a cea mai bună echipă de baschet feminin din România

Chiar dacă bugetul n-ar recomanda-o pentru această performanță. Olimpia CSU a fost în februarie la o milisecundă şi decizie video distanţă şi de câştigarea Cupei României, aşa că fă o plecăciune.

Olimpia CSU Braşov - CSM Târgovişte, 23 aprilie 2017

Momentul intonării imnului naţional înainte de startul meciului. Nu ştiam cine e doamna care a cântat imnul la microfon, pentru că sonorizarea sălii este de rahat şi n-am înţeles prezentarea. Dar fiindcă sunt un jurnalist de investigaţii fabulos, am aflat că doamna se numeşte Daniela Dumitru-Vîrlan, o apropiată a echipei.

Meciul decisiv al finalei mici din Liga Naţională de Baschet s-a jucat în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu-Colibaşi” duminică seară, 23 aprilie, de la 6 fix. Primul meci, în deplasare la Târgovişte, a fost câştigat de Olimpia cu 59-55, la retur braşovencele dându-le târgoviştencelor blue screen cu 82-59.

Hai Olimpia, hai cu pasa, să le scuturăm iar plasa!

Freza aia, steagul ăla, dar OMG! cerceii ăia! Bazele culturii sportive se pun de când eşti mic.

Ce mă disperă (mereu mă disperă ceva, e-n regulă) e faptul că Olimpia CSU (culori alb-albastru) joacă într-o sală galben-albastră. Cân’ eu tot zic că “specialiştii” oraşului n-au viziune pe termen lung în privinţa a nimic ce ţine de oraş şi comunitate, prietenii îmi zic că iar îi plictisesc. Dar îmi suportă delirul etico-filosofic. Bun, dacă cluburile sportive ale Braşovului n-au reuşit să se pună de acord asupra unei scheme unice de culori (la voi mă uit, lichele care aţi schimbat echipa de hochei din galben-negru în galben-albastru), atunci măcar sălile care există să fie amenajate într-o manieră neutră sau o nuanţă dominantă. Să zicem albastru şi varii derivate, că FC Braşov oricum e pe alt film. Aşa n-ar mai arăta nici Patinoarul “Olimpic” ca o imensă sală de şedinţă a unui răposat partid (viziune pe termen lung, da?), şi ar fi şi Sala Sporturilor “Dumitru Popescu-Colibaşi” mai primitoare cu ceilalţi chiriaşi ai săi.

Un prim-plan cu americanca Michaela Houser marcând duminică seară unul din cele 30 de puncte ale sale. Nuş dacă-s jordănii roz, cârlionţii sau zâmbetul până la urechi motivul pentru care cred că m-am îndrăgostit de ea. I love you, KK! Always will…

După Houser, Biljana Pesovic (nr. 5) şi Kristina Higgins (nr. 44) au fost cele mai bune marcatoare ale Olimpiei, ambele cu 17 puncte. Sârboaica a băgat nişte coşuri spectaculoase şi a şi dărâmat o adversară din săritură la o fază. N-a înscris atunci, dar cum sunt un neanderthal impresionat de contact am păstrat momentul în suflet.

Michaela Houser de la Olimpia CSU cu cei mai mari faini ai ei.

Cred că am concurenţă pentru afecţiunea Michaelei.

CSM Târgovişte a ţinut pasul în primul sfert (care are de fapt doar 10 minute), apoi s-a destrămat minut cu minut. Din păcate, Olimpia nu s-a bucurat de aplauzele unei săli pline în acest ultim meci al sezonului. Nuş cine administrează panourile publicitare de prin Braşov. Dar ce-ar fi ca panourile rămase nevândute să prezinte evenimentele echipelor spotive şi ale muzeelor? Batem pariu că până la începutul lui iunie încă vor mai fi pe Calea Bucureşti şi în staţiile RAT afişe despre Ziele Braşovului?

Promovarea doar pe facebook şi internet pune funduri pe un număr limitat de scaune, mai ales când vorbim de o populaţie inertă ca cea a Braşovului. Când şi nefanii baschetului vor ştii că e zi de meci, următorul pas logic ar fi vinderea biletelor. Cinci lei ar fi blană. De fapt, chestia asta ar fi bine să se întâmple încă din sezonul următor.

Olimpia CSU Braşov, festivitate de premiere

Puţini oameni au rămas în sală în timpul festivităţii de premiere a echipei Corona Braşov Handbal 100% Românesc. Din nou, e vorba despre lipsa unei culturi sportive ţapene.

Felicitări celor de la Olimpia pentru un 2016-2017 reuşit! Sper să le revăd pe majoritatea fetelor şi în viitorul campionat, mai ales că m-am obişnuit cât de cât acum cu numele şi feţele lor.

Uite şi-un album cu peste 100 de fotografii de la meciul de duminică.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3 thoughts on “Olimpia CSU Brașov e a 3-a cea mai bună echipă de baschet feminin din România

  1. Daniela Dumitru Virlan says:

    Va multumesc atat pentru apreciere si interes cat si pentru fotografii! Scrieti frumos si plin de esenta!

  2. Daniela Dumitru Virlan says:

    Conteaza mult pentru mine si pentru copilul meu daca am reusit sa transmitem tuturor emotiile frumoase ale acelui moment! Va multumesc !