Căutând România prin Braşov la miezul nopţii

În primul rând numerele, ca să se ştie cine, ce şi cum: cu ultimele autobuze RAT ale zilei, cu maşini personale, cu taxiuri sau pe jos, în Braşov s-au strâns marţi seară să protesteze împotriva crimei legalizate aproximativ 2500 de braşoveni.

Am fost în destule deplasări ca suporter al FC Braşov încât să-mi dezvolt ochiometrul la un nivel care să facă invidios orice presar local.

Aşadar, coloana în momentul ei cel mai glorios – pe când se găsea la intersecţia Calea Bucureşti cu Saturn-Poienelor număra vreo 2500 indivizi. Unii care şi-au tras nişte pantaloni şi o bluză peste pijamalele cu Tweety, unii cu căţelul la plimbarea de seară (a observat cineva absenţa pisicilor de la protestele astea, nu vi se pare suspectă?!), unii cu Netflixul lăsat pe pauză când le-a bipuit telefonul că ordonanţa a fost semnată – motive şi oameni, dar toţi supăraţi şi având expresia celui care a primit pe neveu o flegmă-n faţă şi nu ştie exact din ce motiv.

Oamenii, cetăţenii români, că-s în Braşov, Cluj, Bucureşti, Timişoara şi alte oraşe, momentan sunt doar supăraţi. Contrariaţi, surprinşi de ce se întâmplă, dar nimeni nu e încă sau nu era încă cu adevărat nervos. De fapt, cred că fiecare împingea nervozitatea înapoi în stomac prin varii arsenaluri: c-o să vadă ăia că lumea iese în stradă şi vor ceda, că nu-s chiar atât de nesimţiti, că poate mai face ceva Opoziţia (ajunşi în (o)poziţia aceea ca urmare a voturilor celor care acum strigă pe străzi) Preşedintele, Curtea Constituţională, CIA-ul, cavalerii Jedi.

Dar, vorba aia: cât poţi să mai rabzi, coane?

P.S. braşovenii se adună şi astăzi la protest – începând cu ora 17 în faţa Prefecturii. E important să se vadă presiune majoră şi în alte oraşe din ţară, de aceea nu agreez ideea deplasării la Bucureşti. Dar fiecare merge unde vrea, măcar să fie undeva.

P.S. 2 nu mai filmaţi, oameni buni, pe verticală!

 

sursa foto: newsbv.ro

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Comments are closed.