De ce mai există așa ceva în Brașov? Și cum?

Brașovul Tău era, pe vremuri, un concept interesant, de ziar de-ăla de citit în cinci minute cât stai în stația de autobuz. Știu asta, că eu am fost redactor șef acolo, eu m-am certat cu toți nebunii care voiau politică și scandal și toate cele. Inclusv cu colegii care credeau că am salariul prea mare. În fine, habar n-am ce mai e acum Brașovul Tău, dar văd că sigla a fost luată și plantată pe o emisiune hazlie care este pe youtube și nu e apreciată la adevărata ei valoare de comicărie.

Eu, zilele astea, sunt cam pasager prin Brașov, muncesc la București, vin aici doar să mă relaxez și în niciun caz nu mă uit la TV, chestie pe care n-o fac intenționat nicăieri pe planetă. Dar dau de video-ul ăsta amuzant și nu m-am putut abține să observ câteva chestii.

1. Băi, băiatul ăsta, care nu s-a prezentat, ceea ce mă face să cred că este destul de cunoscut la nivel local, cam ca Scripcaru, Căncescu și Cerbul de Aur, are un accent moldovenesc puternic. Acum, în condițiile în care toată țara zice că Brașovul e plin de moldoveni, iar moldovenii din Brașov se irită la ideea asta, cum să te arunci pe piață cu acest om.

2. Dar, serios, el n-are nici o vină, presupun că e bine intenționat. M-am și uitat un pic la emisiune, e decent tipul. Dar, restul, e tot comic. Păi dacă tot pui sigla aia pe care n-ai făcut-o tu cu „Brașovul Tău”, nu încerci măcar s-o adaptezi un pic pentru TV? O plantezi acolo ca pe o etichetă de bere? Sigla aia a fost făcută să fie cap de ziar, avea o logică și o proporție pentru asta. N-ai un băiat care să știe să pornească calculatorul și un amărât de Paint să o modifici un pic?

3. Dar asta mă aduce la cea de-a treia problemă. Asta pare o emisiune înregistrată în studio și se aude un fâsâit constant. În ce an se petrec aceste lucruri? Când a fost înregistrată emisinea? Pe Leonte îl știu, nu pare să aibă 14 ani în emisiune. De unde fâsâitul ăsta? Dacă filmezi cu telefonul nu se aude fâsâit. Dacă filmezi cu un Canon, nu. Iar a adormit un profi de-acolo pe mixer? Știu că românii sunt surzi și cei mai analfabeți oameni din punct de vedere audio, dar există softuri pentru asta, gratis, pe internet unde e și video-ul ăsta, care să-i ajute și pe cei care n-au fost binecuvântați de Dumnezeu cu urechi.

Și stăteam și mă întrebam, de ce există emisiunea asta? Textul ăsta va avea mai multă audiență. Cine mai sunt oamenii care merg la așa ceva? Leonte era director de bancă, parcă, cum ajungi din director de bancă la o emisiune fake de pe internet? Bine, presupun că se dă și la TV, pentru toți oamenii care se uită la televizor din Brașov, că e o televiziune locală.

Poate oamenii ăștia sunt, de fapt, prieteni între ei și se filmează așa, de distracție, cam cum e caseta de nuntă. O faci să fie dacă întreabă cineva, nu că te vei uita vreodată la ea.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

Comments are closed.