Alegeri locale 2016: Cine câștigă și cine pierde?

Mi-aș fi dorit să nu scriu niciodată articolul ăsta. Mi-aș fi dorit ca la 26 de ani de la Revoluție să nu mă simt atât de confuz pe cât mă simt acum. Mi-aș fi dorit să nu trebuiască să lupt din răsputeri împotriva senzației de a-mi băga picioarele în vot și a o arde apolitic. Anii trecuți, recunosc, am cam votat la mișto. În 2016 nici măcar asta nu mai pot face pe motiv că toată campania electorală locală este un caraghioslâc fără miză, dar care se ia foarte tare în serios.

Protagoniștii:

George Scripcaru (independent): în ciuda condamnării pe care stă să o primească, numai un cataclism l-ar putea face să piardă alegerile. Îndrăznesc să cred că este chiar mai bine poziționat în preferințele alegătorilor decât era acum 4 ani, atunci când trăgea după el ghiuleaua grea a tăierilor salariale ale guvernului Boc. Flawless victory, ca în Mortal Kombat!

Adrian Gabor (PNL): Trebuie apeciat efortul liberalilor de a nu-l încurca deloc pe Scripcaru în a obține un nou mandat. Mai întâi l-au propus pe Oprică, săracul, riscul ca acesta să ia voturi fiind zero, apoi pe Gabor, care ar mai putea strânge 15-20 de voturi, doar că măruntul său electorat (valutiștii din anii ’90 încă în viață) nu știe să scrie și să citească, deci nu votează.

Răzvan Popa (PSD): Are două probleme, una este partidul din partea căruia candideză, deloc popular la Brașov, a doua este el însuși. Popa este un tip din cale afară de puturos, deloc obișnuit cu munca sau măcar cu a o mima. Ăstuia îi este lene și să iasă pe Republicii cu o sută de pliante în mână.

Cristian Macedonschi (FDGR): Prin definiție, un bufon cabotin imposibil de luat în serios. Mace nu e Johannis, iar Brașovul nu este Sibiul, deci pentru Oktoberfest nu ajungi primar.

Ion Dumitru Dumitrescu (UNPR): Habar n-am cine este individul, ajunge că vine de la partidul generalului de chiloți Oprea. Probabil că-l vor vota angajații filialei UTI Brașov.

Mariana Sebeni (PER): Eftimie are o teorie corectă potrivit căreia incompetenții și/sau puturoșii intră în presă. Când în presă mori de foame, următoarea opțiune pentru incompetenți și/sau puturoși este politica. Similar presei, nici aici nu trebuie să muncești. Doamna Sebeni a fost foarte mulți ani în presă, până când presa (locală) n-a mai existat. Dixit!

Mihai Costel (PMP): Are barbă.

Vasea Carchelan (PRM): Presupun că motivul candidaturii este acela de a arăta că încă mai există PRM. Nu știu cum a strâns numărul de semnături necesar înscrierii în cursa electorală. Probabil prin cimitire!

Adrian Atomei (ALDE): Echivalentul pseudo-liberal al lui Răzvan Popa, este anihilat de asocierea cu Tăriceanu și de propria lene.

Paul Becheanu (PPU): Serios?!

Ovidiu Grădinar (TVS…pardon, PND): Similar doamnei Sebeni, Ovidiu Grădinar vine tot din presă și a fost cel care a stins lumina definitiv la TVS Brașov. A fost singurul care a mai și aprins-o în ultimii ani. Cel mai probabil are nevoie de un serviciu.

Cătălin Leonte (independent): acum 4 ani a fost contracandidatul lui Scripcaru din partea PSD și n-a putut să-l bată, cu tot sprijinul indirect al PDL-ului din acea vreme. Leonte are carisma bordurii și dacă, prin absurd, ar fi unicul candidat la primărie, tot al doilea ar ieși.

Cornel Comșa (independent): Ăsta s-a remarcat prin tâmpenia cu arca de pe Tâmpa și prin afișul electoral cu fi-su, care, din fericire, încă nu are drept de vot. Dar, conform propriilor pliante, e curat la cur.

Florian Staicu (independent): Staicu avea niște pliante cu o poezie absolut oligofrenă, cel mai probabil efortul intelectual maxim de care este capabil staff-ul său electoral. Iar el a aprobat tipărirea pliantelor.

Mihai Sturzu (independent): Am cochetat o vreme cu ideea de a-l vota pe Sturzu, și numai pentru faptul că e de vârsta mea, deci, în teorie, mai puțin familiar cu manțogărelile unui primar. Apoi mi-am adus aminte că a fost președinte al tineretului social democrat, că mai multă vreme nu l-a deranjat compania lui Ponta, Dragnea, Zgonea decât l-a deranjat și că a făcut muzică (foarte) proastă. Chestia e că nu am încredere în el și punct.

N-am vorbit despre platformele electorale pentru că ele nu există într-o formă serioasă, sunt doar niște manele fără fond. Găsiți câteva dintre flyere la Zoso.

În loc de concluzie: Spuneam acum un an că ne așteaptă vremuri căcăcioase. Am avut dreptate!

 

Credit foto: Bună Ziua Brașov

 

 

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

One thought on “Alegeri locale 2016: Cine câștigă și cine pierde?

  1. Trist dar adevarat. E clar…castiga ei (unul din ei…sigur) si pierdem noi 🙁
    Subscriu concluziilor. Nu avem pe cine vota.
    Cel mai putin periculos pare tipul cu barba 🙂