Șeful IPJ Brașov strică imaginea instituției

Era un polițist de circulație la Brașov care povestea amuzant pe Facebook aventurile sale. Astea au devenit celebre peste tot prin internet. Reacția șefilor? Au făcut presiuni să-și închidă contul, i-au interzis să vorbească cu presa pentru că „aduce atingere imaginii Poliției Române”.

Vorbim de Poliția Brașov, unde la rutieră sunt anchetați 90% din polițiști pentru fapte de corupție, unde au fost aduși agenți din alte localități că nu mai avea cine să facă treabă că erau toți cu subsemnatul pe la DNA. Deci ai un polițist cât de cât inteligent și coerent și tu îi dai în cap. Bravo șefule de poliție, să ținem minte faza asta la următoarele arestări printre oamenii care nu strică imaginea instituției.

Și o poveste a polițistului interzis, altele le găsiți aici.

Semaforul s-a facut roşu. Maşina cu numere de Italia, din fața mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat si eu, iar dupa intersecție l-am oprit pe şoferul grabit.
– Bună ziua ! Vă rog sa imi prezentati documentele dumneavoastră !
– Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta țara…noma docomente, docomente, docomente!
Parlesc cateva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc.
Avand actele in mână, am văzut că pe italian il chema Arghire si era din…nu vă mai zic de unde era. Şi după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne că uitase regulile de circulație in acelaşi ritm cu care uitase si limba maternă. Devenise alt om, era acum Vasile „după o lună in Italia”.
– Permisul de conducere vi se va reține treizeci de zile pentru că ați trecut pe roşu.
Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului in care stătea uitat frumosul grai moldovenesc.
– Hai bre şefule, da ş-am făcut?
– Ați intrat in intersecție pe roşu.
– Du-ti domnii d-aci…da şe? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni…sun la il comandante…da chiar iți bați joc? Pentru ce să imi iei tu mia permisul?
– V-am explicat că ați trecut pe roşu iar pentru asa se reține permisul, de ce nu ințelegeți?
– Oo Dio…da normal ca nu ințeleg, fă-mă să ințeleg sau acum ma duc la il comandante.
– No bine. Vă explic astfel incât sa ințelegeți. Vă rog sa fiți atent: como entrato en esta țara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreşte dacă il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Şi dacă esto nemulțumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicaționi?
‘Nea Arghire a băgat nervos in viteză si a demarat in trombă, abandonându-şi docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui:
Andiamo, Maricico !

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

8 thoughts on “Șeful IPJ Brașov strică imaginea instituției

 1. Nenea șeful poliției, vă rugăm frumos nu mai fiți milițian cu cap pătrat și direcționați o parte din fondurile pe care le aveți pentru educație rutieră pentru a îl ajuta pe acest polițist să construiască un blog/forum/website, unde să își prezinte poveștile.
  Știu că nu prea pricepeți și că ideea de educație vă repugnă, ierarhic vorbind, dar istorioarele agentului chiar au efect și prezintă, cu exemple concrete, principiile de bază ale conviețuirii pe spațiul și drumul public.
  Haideți, șlefuiți puțin muchiile de la cubul care vă stă pe gât și lăsați omul să se exprime liber!

  • N-o sa vezi asta!Oricum contul de facebook e inchis.Nu ca tin cu politistii dar ceva dreptate au si sefii aia.Nu prea e normal sa povestesti in scris pe net din activitatea si metodele institutiei.Prea mari pretentii ai de la ei.Acolo si daca intri nevinovat sa faci o reclamatie te trateaza ca pe un potential infractor si se uita chioras la tine.Vorbesc din experienta personala, nu deloc placut.E totusi o institutie militarizata nu un SRL.

   Ma uimeste ca presa nu prea mai are subiecte si dezbate cazul si asa-zisul umor al omului legii.Dupa scris pare insa foarte destupat la minte, peste nivelul general.Ii sugerez sa scrie o carte de amintiri, poate iese mai bine.Oricum a ajuns vedeta, ca putea ajunge pe strada, adica somer.

  • Poliția a fost demilitarizată de multișor, să tot fie vreo 20 de ani. Este o instituție civilă, „în slujba cetățeanului” nu cazarmă.

  • Hmm…se dau totusi ordine, se indeplinesc misiuni si au proceduri, exista grade si epoleti…deci?

   Stiu se numesc parca functionari publici, dar nu se confunda deloc cu functionarii din biroul primariei, de exemplu.

  • Sunt grade profesionale iar ordine se dau și la SRL și la primărie.

  • Da…insa aia nu defileaza de 1 Decembrie, cu Armata!

  • Coae, la paradele miliater din romania defileaza oricine a pazit ceva sau a avut vreodata autoritate peste ceva viu. Suntem la un pas sa includem paznicii de noapte, agentii BGS, si controlorii de la RATB la defilarea de 1 decembrie.

 2. de ce ma cenzurezi? daca nu am voie sa imi spun parerea de ce mai ai rubrica de comentarii? am observat ca nu esti singurul locuitor din Brasov ( deci nu brasovean, atentie) care detine blog si caruia daca nu i se canta in struna te cenzureaza. asa v-ati invatat si cand erati pe la ziare tot la comanda sa scrieti.