Epitoma incompetenței

Nimic nu este mai retardat pe lumea asta decât petițiile online, poate doar scrisorile deschise. Ei bine, oamenii veseli de la ADDJB, cu sprijinul glumeților de la Consiliul Județean, s-au trezit să rezolve una dintre cele mai spinoase probleme ale  Brașovului cu un soi de petiție online despre cât de util ar fi aeroportul lui moș Căncescu. Că dacă nu este aeroport, nu e infrastructură, nu e firme străine, nu (mai) e locuri de muncă și e colaps. Adică truisme, adevăruri general valabile, apa-i udă și cerul albastru, într-o retorică fatalistă demnă de Mihai Gâdea.

Acum, nu-i poți îngrădi omului de rând libertatea de a fi cretin, în fond și la urma urmei este numai și numai o chestiune de alegeri personale, însă atunci când dorința de a fi imbecil vine din partea unor autorități locale, parcă ceva nu mai este atât de firesc. Cu alte cuvinte: dacă cei care s-au cerut în respectivele funcții au ca unică modalitate de rezolvare a problemelor județului petiția online, atunci suntem în fața unei crunte incompetențe. Ori în cazuri de cruntă incompetență, este pierdere de timp să-i spui omului că greșește, nu vrei decât să-l faci să se oprească.

Este cu atât mai intrigant să citești cine sunt inițiatorii acestei idei senzaționale: domnul Pascu Mihai, cel care are mai mulți ani în administrația județeană decât au mulți dintre cititorii noștri în buletin, cel care a fost „acolo” în fiecare mandat câștigat de marele blond Căncescu fix cu manțogăreala aeroportului, cel care a avut lumea în mâini și care niciodată n-a dorit să facă ceva util cu ea. Al doilea este domnul Coman Claudiu, propulsat în politică de același Aristotel, actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, de facto șef al CJ în condițiile necazurilor penale ale ilustrului precursor,  taman instituția care ar trebui să facă orice altceva decât petiții online pentru rezolvarea problemelor Brașovului.  Cunoscătorii vor savura (oribil cuvânt) finețea celor două întrebări cu răspuns indus din petiție/chestionar, reprezentativă pentru un sociolog versat cu sondajele „de casă” care-l scoteau an de an pe Aristotel lider și formator de opinie în orice domeniu.

1. Considerați că Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este indispensabil dezvoltării Brașovului și regiunii Centru?
2. Considerați că Guvernul ar trebui sa finanțeze realizarea acestui obiectiv?
Până și motanul cel prostănac al lui Eftimie ar răspunde cu „da” la aceste întrebări.
Deci, ca să tragem rapid niște concluzii:
1. Domnilor, sunteți foarte penibili cu petiția dumneavoastră;
2. Cred că este cazul să plecați acasă dacă ați ajuns la petiții online;
3. Aș fi curios, măcar ca impact sociologic, oare câtă lume ar semna o eventuală petiție care să vă ceară să părăsiți funcțiile pe care le ocupați în prezent? Este evident că ați eșuat lamentabil în a vă îndeplini îndatoririle de serviciu, lucru care în mediul privat, capitalist, se sancționează cu desfacerea contractului de muncă. Doar că noi nu facem petiții, după cum am aflat încă de la începtul articolului, acestea sunt armele celor nu foarte înzestrați intelectual.
Am mai spus-o și o repet: 2016, an electoral, va fi unul foarte interesant pentru Brașov – municipiu și județ deopotrivă.
SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 thoughts on “Epitoma incompetenței

  1. Asa si daca semneaza multi petitia si raspund afirmativ, se face mult doritul aeroport?Cam simplu…nu?