Cum a fost la Noaptea Muzeelor?

Braşov a intrat şi în acest an în rândul oraşelor din ţară care găzduiesc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor. În acest an au participat, printe altele, Casa Sfatului, Casa Mureşenilor, Muzeul de Artă, Casa Ştefan Baciu şi Muzeul de Etnografie.

DSCF7331Casa Sfatului a rămas neschimbată, acelaşi simţ plăcut la intrare, aceeaşi diplomă de bacalaureat din secolul trecut, acelaşi cufăr de bani. Un lucru nou şi util a fost în schimb prezentarea proiectului Arhiva istorică de film a Braşovului.

Un lucru care m-a surprins şi mi-a plăcut a fost implicarea voluntarilor. Peste tot, în fiecare sală, au fost voluntari activi şi dornici să-ţi răspundă la întrebări. Doar suntem la sfârşitul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

DSCF7349La Casa Mureşenilor a fost, pe lângă expoziţiile permanente dedicate familiei Mureşanu şi George Dima, o expoziţie temporară “Fotografia între album de familie şi document istoric”.

Printre pozele din alte timpuri au fost prezente şi aparate foto colecţionate în decursul anilor. Este una din expoziţiile pe care o recomand tuturor pasionaţilor de fotografie.

Vouă cum vi s-a părut?

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Comments are closed.