Următorul oraș cu UBER ar putea fi Brașov

Mi-a povestit ieri cineva asta, care șofează pentru UBER, că următorul oraș în care se vor băga va fi Brașovul și dup-aia Cluj.

Pentru cine nu știe, UBER e cam ca taximetria, doar că nu e cu taxi-uri și cu taximetriști ci cu mașini personale, necolantate. Americanii iau 20% din încasări, restul la șofer. Șoferii sunt plătiți săptămânal. Chemi o mașină, spui și unde vrei să te duci, vine omul, te duce, dai un calificativ lui, el ție, banii ți se retrag de pe card. Pe e-mail primești un rezumat al cursei, cu traseul parcurs, kilometri, preț.

Șoferii sunt selectați individual de UBER și nu trebuie să aibă cazier, ceea ce-l exclude din start, de exemplu, pe patronul de la Martax 🙁

Prețul e 1,39 lei pe km.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

12 thoughts on “Următorul oraș cu UBER ar putea fi Brașov

 1. Ce ma distreaza toti fraierii astia care se bucura ca prostii de porcaria asta numita UBER. Nu e mare diferenta intre ei si cei care se inghesuie la deschiderile magazinelor unde se dau tigai la jumatate de pret.

  In alta ordine de idei, UBER nu o sa mearga la noi in urmatorii 10 ani. Tarifele taximetriei clasice sunt mult prea mici ca soferii UBER sa poata concura.

 2. Plus ca sunt sanse mari ca soferii UBER sa nu fie tarani.

 3. matusalem says:

  Bacsisul il ia tot de pe card ???
  Da si bon fiscal ???

  • La Uber nu se lasa bacsis si imediat dupa ce te dai jos din masina primesti un e-mail cu “bon fiscal”

   Oare se numeste evolutie?????

 4. Si mie mi-a povestit ieri cineva ca ai un blog de 2 bani… Abia acum te-ai prins ca discuția Uber vs Taxi îți face trafic? Si apropo…despre Martax nimic nou?

 5. Ideea e bună în teorie, rămâne să ne vedem la practică, mai ales dacă o să avem și aici șoferi care comentează la curse mici, gen, tractorul – rulmentul, etc…

  • Nu ți se poate comenta ținând cont ca o cursa minima trebuie sa fie de 6 lei, iar înainte de a ajunge mașina ți se calculează un tarif (aproximativ) iar dacă el nu depășește suma minima atunci nu vine nimeni :). In Brașov e un plus căci acum tarifele de taxi sunt mai mari decât cele de uber (1,39 lei) așa ca s-ar putea sa le meargă destul de bine

 6. In unele tari europene e interzis si se pare ca urmeaza si la noi.

 7. Citez din experienta unui sofer Uber:
  “Uber recompensează șoferii la finalul fiecărei săptămâni cu niște bonusuri în funcție de numărul de curse. Dar bonusurile sunt condiționate de ratingul șoferului. Sub un anumit prag pierzi premiul. Senzația că îți plătești impolitețea cu bani din buzunarul tău te face să tratezi fiecare client ca pe un semizeu.”

  Doar si pentru ca asta va face soferii de taxi mai civilizati si e ok sa existe Uber.