Nu că ar conta foarte mult, dar centrul României e la Făgăraș

Într-una din cele mai hazlii relatări de presă aflăm că centrul geografic al României nu este la Dealul Frumos în județul Sibiu, așa cum știau probabil locuitorii din comuna respectivă, ci în Făgăraș.

„În anul 1858, constructorii drumului dinspre Sibiu s-au întâlnit cu cei care construiau drumul dinspre Brașov. De atunci și până astăzi a rămas cunoscut faptul că aici, la Dealu Frumos, este centrul României”, relatează Adela Mohanu, reporter Digi24.

N-aș vrea să intru în detalii de genul „în 1858 nu exista România” sau faptul că pe monumentul ăla de acolo scrie în germană doar că s-a inaugurat strada aia, că nu are rost. Bănuiesc că centrul actual al României poate fi stabilit după al doilea război mondial, de când țara arată așa cum o știm acum.

Cică niște oameni de la Babeș Bolyai au folosit tehnologie de ultimă generație pentru a stabili unde este adevăratul centru al României (presupun că e vorba de Google Maps) și le-a ieșit Făgăraș. Să sperăm că nu chiar în dreptul monstruozității ăleia de biserică, ca să mai poată să facă încă o biserică de aur dedicată buricului României.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

7 thoughts on “Nu că ar conta foarte mult, dar centrul României e la Făgăraș

 1. Sa zicem ca ar fi asa,la ce naiba foloseste celor din zona asta.Presupun ca pe restul romanilor nu-i prea importa informatia asta.Pe langa granita,depinde si care,a fost intotdeauna mai bine si acum si in trecut.Uite de ce au plecat fagaresenii in America si aiurea in Europa la lucru,din mandrie ca-s in buricul…tarii.

  Informatie buna la scoala,la geografie sau la concursurile de cultura generala,inexistente dealtfel…!

  • Daca pe restul romanilor nu prea-i “importa” informatia asta probabil ca ii “exporta”… :-)))))

 2. City Planning says:

  Genul de “ştiri pozitive” care cel puţin pe mine mă îngrozesc mai tare decât “limba de lemn” de pe vremea comunismului… Ne reîntoarcem la categoriile de subiecte preferate ale almanahurilor de secol XIX – început de secol XX, când popularizarea ştiinţelor către tot prostovanul obişnuia să îmbrace astfel de forme hilare.

 3. Asta e o stire sa zicem… belgiana. Unde discutiile despre ce baba a murit violata anal nu exista.
  Prefer oricand o disputa amuzanta pe tema asta, decat sa filozofez despre DNA.

  • City Planning says:

   Ahaaa…! Centrul României nu e acum într-un câmp de sfeclă de lângă Făgăraş, ci la DNA.

 4. Lucian Eugen says:

  Cred că au folosit tehnică de ultimă generație, gen echer și compas. Că în afară de astea și o hartă bună, nu-ți trebuie mai mult. Relevanța acestei informații, ehei, asta-i altă căciulă….Oricum, cât timp nu se trezesc să mai inaugureze vreo biserică pe chestia asta, io-s mulțumit !