Patronul de la Martax și fiica sa au fost reținuți pentru 24 de ore

Patronul firmei Martax, Marian Dorha, soția – Maria și fiica acestuia, asist. univ. dr. Maria Ionela Bârsan (la Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania), dar și un angajat al firmei, au fost reținuți 24 de ore după razia de amploare de ieri (de aici). Și câteva detalii de la Poliție:

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni au fost verificate din punct de vedere metrologic 159 de autovehicule care efectuau servicii de taxi, stabilindu-se că, sub coordonarea persoanelor responsabile din cadrul firmei, şoferii de taxi ar fi fraudat în mod constant aparatele de taxat.

Activitatea ilicită se realiza prin folosirea unui buton de întrerupere a alimentării cu energie electrică a aparatului de taxat sau prin apăsarea în apropierea acestuia a unui quartz de brichetă ce emite un semnal electromagnetic care resetează şi şterge valoarea cursei înregistrate, astfel nefiind evidenţiate toate încasările.

În urma cercetărilor efectuate au rezultat indicii că toţi lucrătorii firmei ar fi fost angajaţi cu carte de muncă şi încadraţi cu salariul minim pe economie, însă, deşi semnau lunar statul de plată, nu ridicau niciun un ban ca salariu. Angajații ar fi fost determinaţi să realizeze încasări suplimentare nemarcate, pentru a-şi realiza veniturile proprii.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 thoughts on “Patronul de la Martax și fiica sa au fost reținuți pentru 24 de ore

  1. Sunt curios ce mai zice Primaria despre firma Martax ( in intalnirile cu taximetristii era data drept exemplu de legalitate si management). mai ales Miklos Gantz. Cred ca arestul este destul de incapator ca sa-i primeasca si pe protectorii lor din Primarie. Personal nu am auzit de niciun sofer de la Martax sa isi fi luat o concediu medical sau de odihna, decand este firma. Toate aceste lucruri se stiau de 8 ani, si de altfel acesta este modul de lucru in taximetrie. Credeti ca alte firme (Tod) lucreaza altfel? Cand soferii foloseau butoanele de fapt furau pentru patroni, nu pentru ei, si unii probabil mai erau si mandrii de asta. Acum sunt complici la frauda si nu inteleg de ce .

  2. Off topic – Mi-am adus aminte de vremurile cand conta daca ai facut clasa a III-a.
    On topic – nu ma indoiesc ca sistemul e folosit la toate firmele de taximetrie din tara.

  3. Caracatita taximetrie in Brasov: pe langa firmele Martax si dispeceratul Bratax este detinut de Maria Dorha 50% si fiul Marian Barsan 50%. Rey-ul este detinut de Marian Barsan.

  4. City Planning says:

    Nu numai la taximetrie se practica acest sistem, dar si la firme “serioase” de transport cum este Codreanu. Statul trebuie sa investeasca in inchisori, si tot statul – si tot din impozitele noastre – sa-i tina acolo in sejur? Mai bine la munca cu eim si sa fie obligati sa traiasca din ce produc efectiv, pedeapsa mai mare nu e nevoie.