Primele prize pentru încărcat mașina electrică la Brașov

Astăzi s-a inaugurat prima priză de încărcat mașina electrică, pe un stâlp de iluminat public din zona Capitol (vis-a-vis de Muzeul de Artă). Ideea e că prizele vor fi instalate pe acești stâlpi, iar utilizatorul va putea plăti curentul consumat prin diverse metode (prepay/postpay).

Pentru început, în cadrul proiectului-pilot, vor fi funcţionale trei prize, ce vor fi montate în zona centrului vechi, iar utilizarea acestora, în primele 6 luni, va fi gratuită, în baza unui SMS trimis la numărul de telefon 0732.66.00.70, care va activa fluxul de curent pentru o durată de trei ore. Dacă timpul de încărcare este insuficient, utilizatorul va trebui să trimită din nou un SMS de activare.

prize pe stalp_fotoandreipaul_primariabrasov 010

prize pe stalp_fotoandreipaul_primariabrasov 047

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

14 thoughts on “Primele prize pentru încărcat mașina electrică la Brașov

 1. Directoru says:

  Degeaba are masina ‘verde’ daca e sofer nesimtit care nu stie sa parcheze..

 2. Acum se testează în cât timp dispare încărcătorul, dacă nu stai lângă mașină până se încarcă.

 3. O fi gratis curentul ala,dar locul de parcare,daca il prinzi liber,este cu plata,cel putin ziua.Ce te faci daca ai nevoie de curent si locul e ocupat deja?Cauti alta priza…distractie tata!De ce doar in centrul vechi,mai rasfirate nu se putea?Uitasem ca se mai si fura prin Brasov.Ia sa vezi cum apar electricele in trafic de acum,ca ciupercile dupa ploaie.

 4. Cat va dura pana apar personaje care vor incerca sa isi incarce ifoanele la stalp?

  • Vezi ca nu esti pe feisbuc, sa astepti like-uri pentru replici spirituale.

  • Nu ai cu cine sa te certi? E un standard de replica pe aici si nu stiu eu? Te crezi mare cunoscator si presupui ca as fi cautator de like-uri? Stii cumva daca macar am feisbuc tinere?

 5. e masina fiului lui Radnoti, asa ca sa fie treaba clara de ce s-au pus prize cu curent moca… :)))

 6. Daca autoturismele electrice sunt asa de eficiente, de ce trebuie subventionate in conditiile in care cele conventionale sunt accizate drastic? Pare doar o metoda a bastanilor de a scuipa seminte in capul amarastenilor care-si permit doar un junghi la mana a doua

 7. Mult mai interesant si practic pe termen lung ar fi fost instalarea unor statii de incarcare adevarate, care sa poata incarca o masina intr-un timp mult mai scurt si sigur, fara a mai avea teama ca cineva iti poate fura cablul sau locul de parcare. In Romania chiar exista o companie care realizeaza astfel de sisteme, E-Motion Electric…

 8. Un semn de normalitate, desi este doar o picatura de apa intr-un ocean. Chiar si asa, asta inseamna ca mai sunt sperante ca ne vom alinia candva la standardele din UE. Intrebarea e cate masini electrice sunt la noi in RO?