Primăria vrea să pună WI-FI gratuit pe autobuzele RAT

Proiectul prevede un parteneriat cu furnizor de internet care să le dea la 3 euro/autobuz/lună. Măsura ar urma să fie funcțională din iunie 2014 pe toate cele 250 de autobuze RAT Brașov cu un cost estimat, până la finalul anului, de 5250 de euro fără TVA. Viteza ar fi de 21 Mbps.

Scopul ar fi ”Creşterea atractivităţii transportului public şi atragerea de noi categorii, în special tinerii”.

autobuz rat brasov

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

14 thoughts on “Primăria vrea să pună WI-FI gratuit pe autobuzele RAT

 1. Treaba e cam asa…pentru un mail acolo,iti ia distanta de o statie,pentru un chat ceva…cateva statii,insa pentru un film trebuie sa bagi bilete,tata.Inca ceva…iti trebuie loc,neaparat in autobuz ca ai o mana ocupata cel putin si nu prea merge.

  Uite cu ce se ocupa managerii RAT,ca in rest totul e perfect in ograda lor.Curios tare sunt care o fi providerul ala?Alta afacere…!

  • E RCS&RDS și internetul e DIGI NET mobil. Au un fel de routere în care au băgat sim-ul sau un stick! Probabil au și limita aceea de 5GB și la câți frecventează mijloacele de transport… Clar nici un e-mail nu vei trimite!

 2. Mai bine ar cumpara detergent si aspiratoare cu spalare sa curete tapiteria de pe scaune si mopuri sa spele autobuzele macar cand se retrag la garaj, daca nu si mai des.

 3. Mai bine si-ar educa nesimtitii de soferi sa pastreze banda cand circula prin oras.

  Avem banda speciala de autobuze in atatea locuri din oras si (CULMEA) aproape toti participantii la trafic o respecta si nu se baga pe ea, dar nenorocitii de soferi de autobuz tot circula cu jumatate de autobuz pe banda a doua.

  • Circula asa din cauza alora care opresc pe avarie sa-si ia seminte de la chiosc 😉

  • Esti sigur sau presupui…?

  • Circula asa ca sa fereasca bordurile. De restul masinilor nu le pasa ca ei sunt mai mari.

  • @Lucian, ca sa ii ocoleasca pe cei parcati pe prima banda trebuie sa iasa cu toata masina pe banda a doua. Eu ma refer la mersul lor normal cand nu exista nici un obstacol, jumatate pe prima banda, jumatate pe a doua banda.

   Eu va invit sa va uitati atent, mai ales pe portiunea Modarom -> Hidromecanica unde nu exista borduri si benzile sunt suficient de largi ca sa incapa autobuzele cu totul. De foarte multe ori eu vreau sa merg pe banda a doua (prima pe care pot sa mearga masinile), asa cum imi zice legea, si nu pot pentru ca sunt impins de “soferii profesionisti” ai RAT.

  • Ai dreptate, am pățit-o și eu! Nu ca șofer, ci ca însoțitor pe scaunul din dreapta când am fost cu un prieten în oraș! Stătea la semafor la PATRIA și era să-i miște mașina din loc; noroc că a văzut în ultima secundă și a tras de bolan că se alegea cu un accident!

 4. Autostrada, aeroport, autobuze electrice si cu wi-fi, fabrici moderne. Economia duduie. Zici c-ar fi an electoral. Oh, wait…

  • “Dom’șofer oprelte bre că m-oi luat cu vifiul și a trecut stația la care trebuia să cobor.” Poate scot ;i o promoție – abonament de o zi pentru a pirata filmele favorite.

 5. Aha…uitasem ca se preconiza sa aiba GPS-uri si camere video fiecare masina.

 6. Faptul ca de luna asta RAT nu mai deconteaza abonamentele studentilor nu e stire???