Moda masturbaţiei în public a revenit la Braşov

În urmă cu mulţi ani, eternul personaj din fruntea Consiliului Judeţean Braşov avusese ideea (personal sau sfătuit prost de nişte diletanţi în comunicare) de a-şi marca uriaşele realizări municipale prin intermediul unor plăci care spuneau că respectivul obiectiv a fost reabilitat la iniţiativa preşedintelui CJ, A.C.. Un caz clasic de “territorial pissing”, atât de specific unor şabloane psihologice aflate în continuă nevoie de validare publică.

Intens ironizat  şi criticat în presă, mustrat de către opinia publică pentru gestul de megalomanie, cu inima grea, personajul a decis într-un final să desfiinţeze infamele pancarte care-l glorificau ca fiind un mare om de cultură. Cu certitudine a fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le ia în viaţă, dovadă că pe măsură ce anii au trecut, omul a devenit, la propriu, tot mai negru…de supărare. Mâhnit şi, în egală măsură, rănit de ignoranţa poporului braşovean, şi-a dat seama că trebuie să facă ceva, altfel istoria îl va condamna la un nedrept anonimat. Rezultatul îl puteţi vedea în fotografiile de mai jos.

Cred că lucrul care ar trebui să ne deranjeze cel mai tare pe fiecare dintre noi este momentul în care cineva încearcă să ne trateze ca şi când am fi în mod evident mai proşti decât el. După cum se observă, toate aceste panouri informative nu comunică aproape nimic din punct de vedere istoric (cu excepţia Porţii Ecaterinei), scopul instalării lor fiind doar acela că “Domnul (sic!) Preşedinte A.C.”.

City Planning, onorabilul nostru prieten şi colaborator, spunea că doar cei slabi în pantaloni vor să iasă în evidenţă şi cerşesc constant atenţie. Fie cu maşini, case sau panouri. Aşa să fie, oare?

Actualizare ulterioară: Panourile de pe Aleea de Sub Tâmpa, cel puţin, sunt asemănătoare celui de la Poarta Ecaterinei, respectiv conţin informaţie istorică. Este corect să fac această precizare.

IMAG0045_BURST002 IMAG0046 IMAG0047 IMAG0048

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

14 thoughts on “Moda masturbaţiei în public a revenit la Braşov

 1. Preferam in titlu termenul de masturbare.

  Mergea amintita numai institutia,fara persoane,era mai cuminte asa!

 2. Titlu de toata jena.

  • Dupa titlu am crezut ca se refera la actul adevarat. Ma ssteptam la niste poze, ceva fetite, etc…..Total dezamagit. HA!!!

 3. @ Adrian S.

  Vai de mine, ce pudici suntem! Cuvintele din DEX te fac să roşeşti, nu-i aşa?

  @ tutu

  Din câte ştiu eu, ambele forme sunt corecte şi acceptate. Din păcate, dacă citeşti inscripţiile, accentul nu se pune pe instituţie, ci pe conducătorul ei. Domnul Preşedinte (nu se precizează ce fel de preşedinte), abia apoi instituţia. Iniţiativa este a sa, nu a CJ-ului, aşa înţeleg eu. Mai civilizat, deşi tot megaloman, era să fie amintit doar consiliul. Preşedinţii sunt efemeri, instituţiile ar trebui să fie peste indivizi. Nu-mi face deloc plăcere să văd şi să scriu asemenea materiale, dar cred că excesele de putere şi cultul personalităţii trebuie atent semnalate şi sancţionate, nominal. Aşa cum şi cum panourile sunt foarte “pe persoană”. 🙂

 4. Ai dreptate in legatura cu mos Cancescu. Nu are voie sa-si treaca numele pe fiecare cladire sau panou din Brasov. Cum ar fi ca Scripcaru sa treaca pe fiecare sens giratoriu “Realizat de George Scripcaru” sau pe sens, florile sa fie plantate in asa fel incat sa apara chipul sau.
  Treaba lor nu e sa arate cine ce a facut. Ea este ca sa faca acest oras mai frumos si mai ordonat.
  Cancescu mi-a adus aminte de vorba aceea: “Numele prostilor pe toate gardurile.”

  • Dorina Popescu says:

   Cu siguranta esti basist iar in partidul vostru sunt cei mai mari
   prosti si analfabeti care au distrus tara asta si nimeni n-o sa
   mai poata schimba ceva in bine dupa tot ce au stricat astia.

 5. Stie cineva daca si-a mai dat cu crema de ghete pe par?

  • Sâmbăta trecută când l-am văzut accidental prin Piaţa Sfatului, după el trenând întreaga floare liberală, inclusiv musiu Crin, era încă negru ca Paul Stanley de la KISS. 😀

 6. Sunt hilare si pe alocuri jenante inscriptiile respective, dar macar acele obiective turistice nu mai arata ca niste ruine uitate de lume. Imi aduc aminte cum era zona Turnul alb/negru acum vreo 15-20 de ani.
  Pun pariu ca o sa vad raspunsuri de genul “era mai bine cum aratau atunci” 🙂

  • E minunat că s-au reabilitat, modernizat, whatever. Însă atenţie: să nu-l privim ca pe un gest de mărinimie, este obligaţie, o îndatorire de serviciu, dacă vrei. D-asta au ajuns acolo, de asta au vrut să fie votaţi, ca să se ocupe de judeţ/municipiu. Numai la noi, la români, normalitatea trece drept intervenţie divină. E ca atunci când ai pune o inscripţie comemorativă lângă budă prin care să aminteşti posterităţii de momentul în care instalatorul Popa Nelu a desfundat-o. Meseria lui este să desfunde toalete, printre altele. Aşa cum “meseria” unui primar/preşedinte CJ este aceea de a întreţine şi reabilita monumente, străzi, etc. Printre altele, şi aici.

 7. Gore Din Chitila says:

  @mihai

  oare acest articol despre “marturbatie in public” nu are cumva legatura despre faptul ca ai fost angajatul lui A.C. ?

  • Irony on: Absolut! Iar acum este momentul cel mai bun pentru a-mi spune că sunt “un frustrat”. 😉 Irony off!
   O să-l imit pe Charlie Watts de la Rolling Stones şi voi scrie că eu n-am fost niciodată angajatul lui, el a fost (de facto, nu şi de jure) o perioadă angajatorul meu.

 8. Clau Brasoveanu says:

  Numele prostilor pe toate…(gardurile) !

 9. […] principalele puncte de interes turistic care se pot observa de sus. Desigur, fără referiri la  "Căncescu","Scripcaru" și alte personaje […]