27 de lampioane pentru Unire

afis_brasov_lampioane

Joi, 27 martie 2014, Platforma unionistă Acțiunea 2012, va lansa 27 de lampioane tricolore în toață țara, marcând 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu României. Evenimentul de la Brașov va avea loc în Piața Sfatului, de la ora 19.

“Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populației din Republica Moldovaindică în mod clar dorința de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Considerăm că aniipână la împlinirea  visului  tuturor  românilor  – Unirea Basarabiei  cu Țara-Mamă –   pot  finumărați pe degetele de la o mână”

a declarat co-preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Mihai Nicolae

Serios, o acţiune care implică lampioane nu poate fi ratată. Şi nu doar în Braşov se va strânge lumea să înalţe lanterne japoneze, acţiuni similare urmând să aibă loc de la aceeaşi oră în alte 40 de oraşe de pe ambele maluri ale Prutului. Şi că tot am pomenit de malurile Prutului, în toamna trecută am fost pe celălalt, la Chişinău, şi semnele-s chiar nu sunt fumuri. Oamenii se trezesc şi nu mai sunt speriaţi să afirme adevărul istoric.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

One thought on “27 de lampioane pentru Unire

  1. City Planning says:

    Dacă unirea s-ar reitera în contextul actual, România ar primi peste noapte o minoritate rusă/rusofonă mai mare decât cea maghiară şi rivalizând serios cu cea rromă. Ar mai primi încă câteva milioane de votanţi “latini”, dar rurali şi puţin informaţi, uşor de dus cu promisiuni care la restul populaţiei “nu mai ţin” şi uşor de cumpărat cu mici ajutoare, date de la un buget şi mai defavorabil pe cap de locuitor. Toate acestea ar reprezenta însă mană cerească pentru unele vârfuri ale politichiei dâmboviţene.

    Oricât de mult mi-aş dori o “Românie Mare”, nu pot să nu-mi aduc aminte că orgoliul împlinit nu ţine loc de performanţă economică şi nici cantitatea nu ţine loc de calitate. Este corect să sărbătorim momentele glorioase ale trecutului, dar a le reedita într-un context total diferit nu este neapărat de dorit.