Copaci in Piata Sfatului?

sfatului copaci

www.orasulmemorabil.ro

Citeam zilele trecute prin presa locala despre o idee care mi se pare interesanta pentru peisajul din Piata Sfatului. Mai exact, este vorba despre refacerea aliniamentului de copaci pe latura pietei dintre Casa Sfatului si CEC. Inteleg ca prin anii ’70 (si aici City Planning ne poate confirma sau nu:) aici se afla o linie de arbori ornamentali. Dincolo de faptul ca mi se pare extrem de probabil ca proprietarii de businessuri care au spatii comerciale in zona sa aiba ceva de obiectat, cum vi se pare ideea?

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

14 thoughts on “Copaci in Piata Sfatului?

 1. Fatzada 2014 – o ideee faină pentru Dan Oprea (cel care a “înverzit” vara trecută strada Postăvarului pe bani europeni cu arbori tuya primiți moca de la primărie și diverse firme). 😉

 2. Adevărul e că n-ar fi rău să avem măcar un copac mai înalt, să avem de ce îi spânzura pe consilierii locali mai imbecili, care inventează chestii de felul ăsta.

 3. O fi bine,o fi rau…nu stiu!

  Pomii erau acolo prin anii 60,nu mai mult.Sigur in anii 70 nu mai erau.

 4. Au fost copaci pe acea parte pana la refacerea pietii din anii ’80.

 5. Nu vad cu ce ar strica in piata cativa copaci numai buni de facut umbra vara si un brad de impodobit iarna.

  • Si nu cred ca era o coincidenta faptul ca arborii au fost plantati pe partea aceea a pietei. Fiind orientata spre sud, sud-est avea parte de lumina aproape toata ziua, asa ca acei arbori aveau si un scop functional nu doar decorativ.

 6. Daca tot va uitati cu jind la trecut, eu as vrea ca Piata Sfatului sa redevina un loc in care este permisa circulatia si parcarea masinile si mijloacele de transport in comun, dar am eu o vaga banuiala ca discut cu niste hipsteri ipocriti.

 7. Mai bine ar reface cele două treceri de pietoni de la colţurile Pieţei Sfatului. Şi problema nu e că nu sunt pomi în Piaţa Sfatului, ci că se vor tăia copaci pentru a se construi o parcare în pădure. Dar nimeni nu se împotriveşte în oraşul maşinilor.

 8. Mai multi copaci inseamna mai multa sanatate! Sper sa se ia masuri peste tot in tara in ceea ce priveste plantarea unor copaci tineri.

  Este total aiurea sa se taie copaci intr-una, dar sa se planteze foarte rar sau chiar deloc!

 9. Mai bine s-ar planta iarba si pomi pe acoperisurile blocurilor, decit in Piata.

 10. urfi omer says:

  Dupa ce s-a defrisat tot Dealul Cetatii, acum se doreste plantarea catorva pomi in Piata Sfatului???
  Nu prea seamana cu nimic; nici cu readucerea orasului la “look’ul” vechi, nici cu ecologia.