Cam care mai e situaţia la RAT Braşov (salarii şi ore de muncă)

Un cititor dă o anonimă despre cum sunt salariile pe la RAT. Pe de o parte conducerea spune că au salarii mari, sindicaliştii spun că negrii, ăia care fac munca de jos, nu o duc aşa de bine. Şi-acum, delaţiunea, care poate fi citită în întregime aici.

Un sofer are pe “cartea de munca” undeva la 1080 de lei, deci “in mana” vreo 700 lei, daca lucreaza acele 160 de ore PE TRASEU, fapt ce obliga un sofer sa faca ore suplimentare (30, 40 de ore lunar) pentru a putea ajunge la un “avans” de 554 lei si o “lichidare” de 550 lei.

În raportul de managment depus anul trecut se spunea că salariul unui şofer ar fi de 1634 lei, în mână. Nu pot să-mi dau seama cine spune adevărul.

Starea parcului auto este jalnica, nu doar cai spatiu ci si ca tehnica, daca s-ar face inspectiile tehnice periodice pe bune, undeva la 70% din autobuzele ce ies zilnic pe traseu ar trebui trase “pe dreapta”.
Conducerea impune doar obligatii, iar cand si-au cerut drepturile, la greva de anul trecut, majoritatea soferilor au fost dati in judecata pentru asa zisele pierderi “umflate” peste masura. Daca I.T.M-ul si-ar face treaba si controalele de rigoare ar putea gasi o gramada de nereguli referitoare la zilele consecutive lucrate fara repaus (un sofer in U.E.care lucreaza la regii asemanatoare celei din Brasov, are norma de lucru de 6h/ zi, la R.A.T. Bv. sunt zile cand se lucreaza si 12 h/zi, dar media este de 10 ore, acest program fiind numit “normal”.

Asta explică de ce unii şoferi par cam neatenţi, ca să nu zic altfel.

Avem bani să îmbrăcăm în aur toţi stâlpii din parcul auto

R.A.T. Brasov este “locul” de unde isi rotunjesc veniturile unele partide (majoritatea celor din conducere sunt pusi politic), desi s-a spus ca se incaseaza undeva la un miliard jumate (bani vechi) pe zi din vanzarea biletelor si abonamentelor, bani pentru piese si salarii nu sunt, dar, aici citez pe unul din directorii infractori “… avem bani sa imbracam in aur toti stalpii din interiorul parcului auto”. Vorbe rostite in fata tuturor la greva de anul trecut, si atunci te intrebi unde merg toti acesti bani daca nu se investeste niciun leu in ceea ce reprezinta si este R.A.T. Brasov?

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 thoughts on “Cam care mai e situaţia la RAT Braşov (salarii şi ore de muncă)

  1. Fără o revoluție ca la carte, ne cam ducem de râpă!!!

    • De acord, bine ca s-au scumpit biletele si abonamentele ca sa-si bage nenorocitii mai multi bani in buzunare si sa-si cumpere masini scumpe. Daca s-ar investi acei bani incasati si nu s-ar mai fura, sunt sigur ca am avea masini demne de secolul 21.