Patru firme interesate de construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov

autostradaAzi a fost ultima zi în care s-au putut depune oferte. Avem Vinci-Alktor-Strabag, UMB Spedition – Tehnostrade, Impregillo şi o firmă din China.

Vinci Aktor au mai câştigat licitaţia şi în 2009, dar au renunţat la contract pentru că.

 1. Nu au avut bani pentru şpagă, 40 de milioane de euro cash, din pungă.
 2. Nici o bancă nu a finanţat lucrarea care mirosea urât. Cam 4,7 miliarde de euro pentru 55 de kilometri. Asta e ca şi cum ai încerca să construieşti o casă de 60 de metri pătraţi cu 100 de milioane de euro.

În varianta actuală, autostrada ar costa 1,2 miliarde de euro.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

12 thoughts on “Patru firme interesate de construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov

 1. Avem o bursa a pariurilor pt autostrada ăsta? Cred ca ar ieși bani buni…

 2. tare! avem de ales intre:
  – unii care s-au mai retras din licitatii pe motive de manareli (Vinci & Co)
  – 2 asociati cu dosare penale
  – aia care fac la norma si copiaza orice, oricum de proasta calitate (a se vedea stiri cu prabusiri de cladiri, poduri, autostrazi prin China)

 3. apropo, de Impregillo nu stiu nimic, sa fie oare salvarea noastra?

 4. UN CETATEAN says:

  mai bine face aeroportu si mergem cu avionu … saaau mai bine ar reface soseaua de centura din zona sacele-triaj

 5. De ce nu se baga Vectra in astfel de afaceri? Prea portocalii?

 6. tractoristu' says:

  Tehnostrade si UMB Spedition… sunt acelas lucru, sunt firmele lui Umbrarescu, care pana acum nu a fost plimbat pe la dna sau ceva si s-a bagat peste tot, am facut pe ploiesti-bucuresti, pe arad-sebes, timisoara-lugoj…. eu pe asta as paria…

  ps. vectra nu se baga, ca aici e de munca serios!! ce fac ei, asfaltari si sensuri giratorii, e altceva…

 7. Se vor baga si Vectra si multi alti parveniti d-astia. Numai ca nu pe contractul mare, ca nu au nici un interes si nu au potenta necesara pentru asa ceva. Vor fi multi care vor lucra in antreprenoriat si subantreprenoriat. Asta asa, ca sa nu fiti siguri pe cine sa injurati cand va sare un caine in fata la 130+ la ora, fiindca e gaura in gard.

 8. Eu am 40 de ani si sunt sigur ca in urmatorii 40 de ani nu voi vedea nici autostrada si nici aeroport ,la Brasov. Ma pot insela dar,din experientele anterioare ,merg pe varianta mea.In zona Brasov-ului nimeni nu va face niciodata ceva adevarat,in afara de furt,minciuna si dat din gura inutil… In toate domeniile…De la drumuri pana la ce vreti voi, cultura ,sanatate,etc. Autoritatile din Brasov sunt primele pe tara la bagatul in seama aiurea, pe banii nostri. Cel mai frumos oras din Romania ,e condus si administrat de niste limitati,inculti, papagali, cu aere de mari lideri. In plus mai sunt si hoti,ca sa fie tabloul complet… Parerea mea…

  • Ma bucur ca esti asa optimist ca apuci 80 de ani. Unii dintre noi nu sunt siguri ca apuca nici 40…

 9. Nu au fost in stare sa faca autostrada in 20 de ani, credeti ca vor fi in stare in urmatorii 20 de ani? Poate daca am fi guvernati de unguri, nemti, englezi, sau de ce nu , de chinezi.

  • cred ca ar trebui sa trecem peste vorba asta cu “in ultimii 20 ani”… e adevarat ca puterea in tot acest timp a fost incompetenta, corupta etc. dar orice are o limita.
   daca abandonam optimismul, fara a avea unul exagerat si nejustificat, putem sa ne rugam mult si bine, lucrurile nu se rezolva de la sine.
   eu circul ceva, comparativ cu 5 ani in urma, am vazut in ultimul an multe santiere in lucru si tronsoane de autostrada care pur si simplu sunt acolo unde nu erau odata. cine le-a facut si cine le va face, i don’t give a shit… pe mine rezultatul ma intereseaza.