La Braşov nu vor fi mărite taxele locale

banii-300x201În urma aprobării Hotărârii de Guvern care permite majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local au decis ca în Braşov această măsură să nu se aplice.
„Aşa cum am mai precizat, intenţia noastră este să menţinem actualul nivel al taxelor. Aşteptăm să vedem ce prevede or­donanţa de urgenţă. Dacă vom fi obligaţi prin acest act normativ să operăm această majorare, vom vedea ce avem de făcut”, a declarat ieri într-o conferinţă de presă primarul Braşovului, George Scripcaru.
Mai multe detalii, aici.

Măsura vine după ce, ani la rând, la Braşov au fost mărite taxele la maximul permis de lege.  Plus că, oricum n-au cum să le mărească anul ăsta, că le-au mai mărit deja odată. Mai discutăm la anu’.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 thoughts on “La Braşov nu vor fi mărite taxele locale

  1. Marge-Lata says:

    In conformitate cu prevederile art. 292, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 571 / 2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, „In cazul oricărui impozit sau oricarei taxe locale, care consta intr-o anumita suma in lei sau care este stabilita pe baza unei anumite sume in lei, sumele respective se indexeaza o dată la 3 ani, tinând cont de evolutia ratei inflaţiei de la ultima indexare.” NU SCRIE “se pot indexa”!!! SCRIE “SE INDEXEAZA”!!! Si au cam trecut 3 ani de la ultima Hotarare de Guvern…
    Apoi: Potrivit art. 287 din Legea nr. 571 / 2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nivelul impozitelor si taxelor locale prevazute in Titlul IX din lege poate fi majorat anual cu pană la 20% de consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, cu exceptia taxelor prevazute la art. 263, alin. (4) şi (5) si la art. 295, alin. (11), lit. b) – d).
    Eu cred ca politicienii nu cunosc legea!!! Iar ziaristii preiau tampenii din declaratiile politice!