Cu calul pe plafon pe DN13

Mă întorceam acum câteva ore de la Odorheiu Secuiesc. Prin Lunca Calnicului, un cetăţean îşi plimba calul şi căruţa înspre unde avea treabă. La un moment dat calul a început să fie cam neliniştit…nu mi-am dat seama exact din ce motiv. La mustaţă am reuşit să-i depăşesc…cetăţeanul din spatele meu nu a fost pe fază din păcate şi s-a trezit cu copitele calului pe plafon. Din fericire nu cred să fi păţit cineva ceva grav dar maşina a ieşit cam şifonată din toată povestea asta. Ca idee, maşinile circulau în coloană cu maxim 30 km/oră, deci viteza iese din schemă.

Acuma, zic şi eu…traficul ăsta cu 1 cal/2 cai putere nu ar fi fain să fie cumva separat de drumurile naţionale? În altă ordine de idei, câţi căruţaşi aţi văzut voi suflând în etilotest?

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

11 thoughts on “Cu calul pe plafon pe DN13

 1. Da…sunt “pericol public” aceste atelaje,ca si biciclistii,tot mai des prezenti acum,cu incalzirea vremii!Noaptea e si mai si…nu au nici o sursa de lumina!Parca e interzisa circulatia lor pe Dn-uri!

  • BTW:cred ca e vorba de DN11,mai precis…oricum “reteta” se respecta indiferent de drum!

  • Exact, mama lor de biciclisti! Cu cat mai multi, cu atat mai periculosi! Locul lor e pe trotuare, printre pietoni sau pe zecile de kilometri de piste din Brasov. Sau eventual in casa, pe biciclete de camera. Pai ce pedala mea?!?

  • Dany Hursan says:

   Subscriu la parerea lui Robert.
   Sunt si sofer, si biciclist.
   Din perspectiva sigurantei rutiere, sunt de acord ca orice biciclist are obligatia sa aiba bicicleta semnalizata si luminata corespunzator. Daca am avea infrastructura necesara (http://richmondva.files.wordpress.com/2007/12/bike-lanes.jpg), alta ar fi povestea.

 2. Am intrat cam târziu şi articolul : “Din trafic, cu mine” a dispărut. A fost şters sau apare mai încolo?

 3. 7 vulcani says:

  Cat timp compania de drumuri nu le ofera drumuri adiacente DN-urilor pe unde ar putea circula ? E foarte simplu sa-i acuzam ,sa-i injuram dar cat timp nu se face nimic pt ei degeaba o facem.Si cu Red bull caii nu functioneaza !!!!!!!

 4. @ 7 vulcani: Corect! Nici nu am spus ca e vina exclusiva a carutasului.

 5. surf’s up!

 6. Cind am fost in RO si in drum de la BUC la BV au vazut copiii carutze pe “autostrada” (ha!, buna!) m-au intrebat de ce sint carutze cu cai printre masini (ei vazuse trasuri cu cai frumosi prin Central Park in NY, dar asta era in parc, nu prin trafic)? Ce puteam sa le zic mai bine decit “because this is Romania”.

 7. din cate stiu eu, accesul carutelor pe DN este interzis

 8. Accesul carutelor pe DN este interzis de ani buni, de vreo 4 cel putin. Stiu bine asta fiindca un unchi din Feldioara si-a vandut calul din cauza asta, si nu cred ca s-a schimbat legea intre timp.