Braşov – Târgovişte: un drum de poveste!

Întâmplarea a făcut ca luni să am nişte treabă la Târgovişte. Am ales varianta de drum prin Sinaia – Moroieni – Fieni – Târgovişte. Aţi fost recent pe drumul ăla? Câteva chestiuni ar fi de menţionat:

– aproximativ 21 de km de la Sinaia la Moroieni înseamnă moartea pasiunii pentru direcţia maşinii voastre. Niciodată nu am circulat pe un drum mai plin de cratere în ţara asta – şi am circulat pe ceva drumuri. Cu mai mult de 30 de km/h nu se poate merge.

– prima jumătate a Moreniului e înţesată cu cetăţeni de etnie rromă care am impresia că locuiesc mai mult la porţi decât prin case. O bucurie slalomul printre puradei şi căruţe cu cai.

– pe tot drumul nu am văzut nici picior de poliţist.

– peisajul e superb…dar pentru pasageri. Şoferul este mereu preocupat să nu dea în gropi, nu se poate bucura de peisaj.

– altfel, e un drum de 110 km şi se face cam în 2,5 ore mers lejer. La întoarcere l-am făcut în 1 oră 45 pentru că aveam o extrem de mare grabă – nu vă recomand însă!

 

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

17 thoughts on “Braşov – Târgovişte: un drum de poveste!

 1. Deci amandoi am avut cursuri de condus in weekend? Slalom, folosirea vitezelor eficient, circulatia corecta a mainilor pe volan si altele. Doar ca tu erai in trafic, dar efectul e acelasi 😀

 2. Pentru mine a fost prima experienţă de genul ăsta mai serioasă. Mişto tare pentru că pe alocuri ai şi curbe strânse în urcare plus gropi la greu. Dacă nu eram cu maşina mea, probabil că mă bucuram mai tare.

 3. Mai prin Brasov…asa,va recomand Sercaia-Hoghiz,drum de “vis”!

 4. @ tutu: Ăla e celebru deja în toată ţara :))

 5. Am fost in toamna pe acolo si drumul mi s-a parut mult mai bun. Probabil iarna asta lunga l-a subrezit de tot.

 6. Drumul e praf, am avut ghinionul să merg vara trecută pe el, diferenţe de nivel, cratere, drumul trebuie închis şi refăcut de la 0. Mergeam cu 20-30 km/h, mai mult nu se poate, şi mi se părea că merg prea tare. De evitat şi Piteşti – Câmpulung.

 7. Pitesti – Campulung este lux fata de cel de mai sus.
  Cand am fost ultima oara la Targoviste, m-am intors pe drumul spre Ploiesti – este mult mai rau!!!! deci se poate si mai rau!

  • da, partea damboviteana a drumului nu s-a mai refacut de mai bine de 10 ani – circul destul de des pe acolo. se vede de departe cat de ‘gospodari’ sunt cei de la consiliul judetean dambovita. ca de altfel tot judetul.

 8. recunosc, n-am mai fost pe acolo din 2008; atunci mi-am indoit o janta intr-o groapa dar am avut noroc ca am gasit un service relativ repede (n-a apucat sa iasa tot aerul din roata).
  Am trecut si prin Moroieni, am facut efectiv slalom pe strada printre rudele lui Borat si am spus “Never Again !”

 9. Un Brasovean says:

  Seamana cu Sercaia- Hoghiz! am fost de la Sercaia la Parau si in cateva locuri pur si simplu e o gaura pe tot drumu in care nu mai e pic de asfalt! Da cred ca pe acolo nu are Cancescu alegatori de nu se face:)

 10. Domnule Dan hai sa iti spun eu niste lucruri. in primul rand poza pe care ai postato nu este de pe drumul pe care ai fost. in al doilea rand drumul este adevarat plin de gropi pe portiunea sinaia-cota 1000. apoi este bun. in al treilea rand unde sunt tigani se numeste Glod nu Moroieni, si dak te uitai mai atent vedeai ca tiganii aia au masini mult mai bune decat ale noastre. si nu in ultimul rand fac drumul acela de 2 ori pe saptamana

  • da, dar are dreptate cu gropile si denivelarile. este judetul nimanui.

  • Domnule Alex, daca citeai un pic mai atent ce scriam eu mai sus te prindeai ca vorbesc despre ruta Sinaia-Moroieni-Targoviste si nu Moreni-Targoviste.

 11. A nu se face confuzie intre Moroeni si Moreni! Sunt 2 localitati diferite in jud. Dambovita. Moroeniul e cel cu pricina, cu populatie de 99,9% afro-romani 😉

 12. domnule dan din cate vad am scris corect. moroieni. stiu zona mai bine decat toti de pe siteul acesta. si rhadoo de unde sti tu ca 99,9%sunt tigani. mai intereseaza-te si ai sa vezi ca nu e asa. unde sunt tigani se numeste glod.

 13. dupa cum am spus. drumul este foarte prost de la sinaia la cota 1000 deci partea cu prahova. nu zic ca este excelent drumul pana la targoviste dar nici prost nu este.