Carambol pe drumul de Poiană după Campionatul de Drift

Ne povesteşte OCTI despre cum s-a întâmplat pe drumul de Poiană după Campionatul de Drift din Poiana Braşov:

Bineinteles ca dupa etapa nationala de drift ce a avut loc in Poiana Brasov in acest weekend, racerii Brasoveni , conform asteptariilor, nu au fost deloc prejos.

Dupa eveniment s-a plecat la gramada in stilul nostru care “este”, organizat in coloana cu o viteza mica de deplasare. Dar si asa, drumul de Poiana are portiuni unde se poate depasi iar acolo s-a vazut adevarata valoare a spectatoriilor care abia asteptau sa-si testeze cunostiintele acumulate, in cateva ore, de la pilotii de drift.
Macar de era drift dar am avut parte de depasiri idioate si inutile pentru conditiile de drum…

Inevitabilul s-a produs iar pe portiunea de drum drept, in coborare dinspre Poiana Brasov spre Brasov, inainte de curba de la Turnul Alb s-a produs minunata tamponare intre 6 masini.

Vorba spune ca “fata plateste” intr-un accident dar de data asta s-a dovedit legal prin expertiza agentului constatator si prin declaratile martorilor ca “raisarul” nostru consatean cu modelul de masina mai sus mentionat  a depasit aiurea si s-a bagat in fata mea. In fata lui s-a produs un incident si datorita distantei mici intre masini dupa depasirea lui miraculoasa si evitarea unui motociclist de pe contrasens nu a reusit nici el si nici eu sa punem frana in timp util. Asadar un weekend perfect cu vreme buna si un eveniment de drift reusit nu putea sa se termine decat prin cateva ore bune de declaratii la politie.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

9 thoughts on “Carambol pe drumul de Poiană după Campionatul de Drift

 1. Daca aveai si tu frane Brembo si ceva pneuri incalzite in prealabil poate reuseai :)).

  Serios acum, au fost victime sau doar tabla indoita si timp pierdut?

 2. Nickholaus says:

  Vazut la putin timp dupa producere. De tot rasul 🙂

 3. Doar o tamponare usoara, plasticuri indoite… dar destul cat sa pierzi timp prin procese si serviceuri.
  Da, daca si parintii mei imi luau asa masina fara ca eu sa dau vre-un cent atunci probabil aveam frane brembo si alte cele…

  Nickholaus, da, de tot rasul vazand ca trecator.

  • Nickholaus says:

   Scuze, imi pare rau pt ce ti s-a intamplat, dar e de tot rasul faptul ca 6 soferi nu s-au gandit ca mergand trenulet, la vale, pe o linie dreapta, pe care din experienta proprie pot sa spun ca se pot atinge lejer 80 km/h in partea in care s-a produs accidentul, exista o mare posibilitate ca in cazul in care unul dintre ei va pune frana, ceilalti nu vor mai avea timp suficient sa franeze. Noroc ca probabil viteza era destul de mica, altfel rezultatele ar fi fost mult mai spectaculoase.
   Oricum, am fost mirat ca nu l-am vazut in “gramada” si pe un alt smecher care cobora tot din Poiana si facea depasiri “din scurt” cam peste tot: curbe, linie continua, etc. Chiar ma intrebam in timp ce m-a depasit daca o sa mai ajunga acasa in seara aia.

 4. Salutare. Naspa eveniment, tipic, din pacate. Ce nu inteleg eu: ce legatura are cu masina din poza de mai sus?

 5. @Nickholaus problema a fost ca am pastrat distanta ca sa am loc sa franez dar s-a bagat dl in fata mea in depasirea lui magnifica a coloanei… aveam timp destul sa franez si mergeam oricum cu frana de motor si pedala usor apasata…

  Au fost mai multi viteji dar cand e sa fie n-ai cum sa scapi. Important e ca nu a patit nimeni nimic pentru ca plasticele se inlocuiesc iar tabla se indreapta.

 6. Nickholaus says:

  Ceasul rau, pisica neagra…

 7. Ce tareee. Bine ca n-ai patit nimic. Ai reusit sa termini cu ultimul incident sau le-ai programat pe amandoua odata? Pe bune acum, isi merita paguba. Pacat ca sunt implicati si oameni nevinovati, ca dl. Kulcsar

 8. Noi am plecat imediat ce s-a terminat, insa ne-au ajuns din urma niste jderi cu sangele clocotind…i-am vazut apoi opriti la Belvedere, aveau max 22 ani, plini de fitze si mandri nevoie mare cu masinile taticilor…
  Ce depasiri in tromba, ce conteaza linia continua, ce conteaza curba si vizibilitate ioc…ca doar lor nu li se poate intampla nimic, nu?
  Eu le-as lua permisul pe viata golanasilor astora, sunt pericol public.