Turiştii care vin în Braşov sunt tot mai pretenţioşi

Eram duminică pe la prânz pe lângă Magazinul Star, aproape de Castelului. De partea cealaltă a drumului un cetăţean îmi face semne.

– Ştiţi cumva pe unde să o iau să ajung spre Poiană, mă întreabă în timp ce îmi arată, din mâini, că ar vrea s-o ia ori pe Dobrogeanu Gherea în sus, ori pe Ecaterina Varga.
– Nu pe-acolo, zic, trebuie s-o luaţi în partea cealaltă, explic şi eu din mâini direcţia total opusă. Cetăţeanul e extrem de nemulţumit de varianta mea.
– Dar de ce trebuie s-o iau încolo?
Mi-am înfrânt pornirea de a-mi cere scuze în numele strămoşilor mei care au pus Poiana Braşov în direcţia greşită şi i-am explicat pe îndelete.
– Pentru că în direcţia aia e Poiana Braşov.

Cetăţeanul a dat în lehamite din mână, dându-mi de înţeles că degeaba, dacă Poiana Braşov nu e în capătul lui Dobrogeanu Gherea mai bine tac din gură. Apoi a plecat, evident, spre Răcădău.

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

13 thoughts on “Turiştii care vin în Braşov sunt tot mai pretenţioşi

 1. Pai nimic nu stii!

  • Adică mai bine tăceam dracului din gură, nu?

   • Mai bine faci in stil bucurestean: “Mergi inainte 2 km, prima la dreapta, apoi iar la dreapta si inca o data la dreapta. Ajungi tot aici si mergi 1 km dupa care faci la stanga. Apoi iar stanga, si inca o data stanga…” Si tot asa…

 2. poate voia pe forestier, prin saua tampei 🙂

 3. City Planning says:

  Fiecare cu Poiana mă-si.

 4. Poate era din Bucuresti si e obisnuit sa fie trimis in directia gresita :))

 5. manzalardas says:

  Omul voia de fapt la Racadau si stia ca e in directia opusa Poienii.Eee, asta e! Ce dasteptzi suntem, am analizat faptele din toate punctele de vedere.

 6. Ehee dragule, aici esti pe domeniul meu.
  Imi vine sa salivez cu cutitul in mana si sa incep a portiona.
  E cumva bucurestean???
  Ne-a imputit drumurile cu: rotile, fitele, manelele, jeepanul lui, drumurile noastre?
  Ei mister jmegher cu martoaga cu multi cai, te anuntam ca in acest oras se afla a naibii de multe indicatoare ( nu semne cum se zice la scoala vastra de soferi ) uneori chiar mai multe decat poti citi tu din cauza vitezei, si in care iti indica ca esti analfabet, iar matale “rege” nu poti fi capabil sa-ti dai seama de starea ta reala.
  Eu unu chiar ii spuneam ca a gresit tara.

  • Si uite aici un link cu un mare bloger care s-a iritat ca am spus un adevar despre fratii lui de suferinta.
   http://www.zoso.ro/cum-recunosti-un-bucurestean-la-brasov/

  • Mah, ce pot sa spun despre el e că era cam cretin. Nu m-am uitat atent la numărul lui de maşină, drept e că şi a mea e cu număr de Bucureşti, n-ai idee câte înjurături îmi iau pe tema asta prin provincie, ba chiar prin Bucureşti.

   Oricâte indicatoare ar fi fost, omul nu părea atat de inteligent cat sa priceapa un text scris.

   • Oau, nr. de Buc.? :))))
    Gata esti al meu, te tin numai in 50 si 60 Km/h in spatelel meu, semnalizez la fiecare schimbare de directie, nu te las sa te bagi in fata daca te vad in oglinzi, iar daca gonesti prin oras te alerg pana te fac cu nervii.
    Bineinteles ca asta li se intampla numai bucurestenilor sadea, la tine se simte ca esti brasovean, pentru ca nu faci cele descrise de mine mai sus.