Concert la sfârşit de an şcolar în Biserica Neagră

Ansamblul Canzonetta va susţine miercuri, 9 iunie 2010, un concert dedicat încheierii anului şcolar, ce va avea loc în Biserica Neagră cu începere de la ora 18:00

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România are plăcerea de a găzdui acest concert în care tinerii elevi ai Liceului „Johannes Honterus”, sub conducerea dirijoarei Ingeborg Acker şi acompaniaţi la orgă de Paul Christian, vor interpreta piese muzicale din epoca Renaşterii până în sec. XX. Astfel se vor putea audia lucrări ale unor compozitori precum Passereau, Thomas Weelkes, Antonio Vivaldi, G.Ph.Telemann, J. Haydn, W.A.Mozart.

Ansamblul Canzonetta a fost înfiinţat în anul 1994 sub îndrumarea lui Ingeborg Acker din  elevi ai liceului „Johannes Honterus” din Braşov. Copii de la vârsta de 7-8 ani până la liceeni învaţă diferite instrumente (Blockflöte, Xilofon, Metalofon ş.a.) împreună cu cântatul vocal. Astfel s-a născut un ansamblu,  care a acumulat un repertoriu diversificat din 5 secole şi cu distribuţii diferite. Pe parcursul anilor corul a cântat în multe oraşe din România şi a întreprins turnee în Germania, Austria si Elveţia. Canzonetta a înregistrat unele dintre concertele sale pe CD  şi a avut apariţii la Emisiunea în limba germană din cadrul TVR.

Intrarea la concert este liberă.

PS. Domnu Beni, tura asta am nimerit orga care trebuie în poză?

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

17 thoughts on “Concert la sfârşit de an şcolar în Biserica Neagră

  1. Super tare. Maine seara sunt la concert 😉

  2. Spre rusinea mea, si desi sunt brasovean, si am destui ani, nu am fost in Biserica Neagra. Dar azi cu siguranta voi ajunge si, imi voi satisface 2 curiozitati: prima va fi legata de interiorul bisericii iar ce-a de-a 2 de concertul de orga. Din cate stiu e cea mai mare orga din SE Europei , precum si ca Biserica Neagra e cea mai mare constructie in stil gotic din Se Europei. Deci nu voi rata ocazia!!!

  3. bravos! Audiţie plăcută să aveţi amândoi!

  4. A fost extraordinar concertul de la Biserica Neagra, superb…pacat ca nu ne-a lasat sa intram :(( A fost un concert dedicat incheierii anului scolar si intrarea era libera DOAR pentru parinti, prieteni si celor care sustineau concertul. Nu ne-au lasat sa intram nici macar ca spectatori fiind persoane “din afara”.

  5. Uhhh… ce naspa…
    Sa-ntelegem ca era ceva de genul sedinta cu parintii? Hmmm… ciudat. Mai erau altii ca voi, sau ati fost singurii? :-??