Cum factureaza RDS Brasov un contract reziliat de 6 luni

Undeva pe la mijlocul lunii noiembrie 2008, după ceva consultări cu viitoarea soţie, decidem că ar fi cazul să mai reducem din cheltuielile inutile, categorie în care am inclus şi abonamentul la internet şi telefon fix (undeva pe la 22 de euro abonamentul la casă). Cum înainte de ora 22.30 oricum nu ajungem acasă, cele 2 servicii furnizate până atunci de mica celebritate locală RDS deveneau deja inutile.

Iau contractul la frunzărit clauză cu clauză să văd exact care este modalitatea prin care îl putem rezilia. Ehhh…bucurie mare: modalităţi ar fi însă toate presupuneau achitarea anticipată a întregului abonament pe anul în curs după care puteai rezilia fără probleme. Mai puţin una care suna cam aşa: Contractul se poate suspenda pe o perioadă de la 1 la 3 luni după care dacă abonatul nu solicită în scris reînceperea furnizării serviciilor, contractul se consideră reziliat de la sine! Evrika! Asta e!

Sun proprietara (încă suntem chiriaşi, deh…) care îmi spune că oricum are o prietenă bună la RDS şi astfel lucrurile se vor derula mai repede şi mai uşor. Cu atât mai bine, zic şi ne înţelegem ca începând cu 1 decembrie 2008 contractul să fie suspendat şi cum nu aveam de gând să solicităm reluarea furnizării serviciilor cu 1 martie 2009 să rămână suspendat de la sine. A doua zi mă sună proprietara, îmi spune că s-a rezolvat şi ne bucurăm tare!

Imediat după sărbătorile de iarnă, merg, la un moment dat, să plătesc abonamentul la cablu (tot de la RdS bineînţeles). Tanti de la ghişeu îmi spune:

– Ahhh, păi nu puteţi plăti cablul pentru că aveţi o restanţă de aprox. 160 de lei la internet şi telefon şi până nu o achitaţi pe aia nu vă pot încasa banii.
– Păi abonamentul de net şi telefon e suspendat doamnă.
– Eu nu ştiu, aşa îmi apare aici.
– Păi şi nu vă apare şi că e suspendat?
– Nuuu. Asta le apare colegilor de la biroul comercial.

Mă duc la prietena proprietarei de la biroul comercial care îmi spune:
– Ahh păi eu le-am trimis mail colegilor de le tehnic. Or fi uitat. Le mai trimit un mail.
– Păi şi până îşi aduc ei aminte eu plătesc facturi cu abonamentul suspendat?
– Nu. Staţi liniştit, stornăm facturile şi nu plătiţi nimic. Trimiteţi-mi vă rog un mail luni (mă dusesem întro vineri) să îmi aduceţi aminte să stronăm facturile.
– Păi dacă am venit acum nu se poate să le stornăm deja?
– Ba s-ar putea. Dar nu am eu vreme.
– Aştept până aveţi. Nu-i o problemă.
– Nu aveţi dvs. Timp să aşteptaţi până îmi termin eu treaba.

Ajung la birou, îi trimit mail şi aştept răspuns. Şi aştept…1 săptămână, 2, 3… La un moment dat sun proprietara să o întreb dacă nu cumva ştie ce se întâmplă cu prietena ei de la RDS de nu îmi răspunde la mail. Îmi spune că : – Ahh păi e în concediu. Se întoarce peste 3 săptămâni!!!!

Mijlocul lui aprilie. Merg să îmi plătesc din nou cablul. Tanti de la caserie îmi pune aceeaşi placă, numai că sumele se majoraseră. Nu-l puteam plăti pentru că RDS facturase în continuare pe un contract suspendat şi conform clauzelor de acolo reziliat de la sine. Merg la biroul comercial. O găsesc pe prietena întoarsă din concediu. Uraaaa.
– Ştiţi, iar se facturează. Colegii de la tehnic să fi uitat din nou?
– Ahhh ce bine că aţi venit. Haideţi să stornăm facturile. Nu-i nicio problemă.
– Haideţi. (Deja mă bucuram. Ne jucam de-a “Stornatul facturilor”)
– Gata. De acum vă asigur că e totul în regulă.
La ieşire, îmi plătesc şi factura la cablu (acum puteam, fiind facturile stornate la internet).
Mijlocul lui iunie. Mă sună proprietara:
– Salut. Vreau să reziliez contractul de net şi telefon cu RDS-ul, la mine acasă şi ăştia nu mă lasă că zic că sunt restanţe la plată pe abonamentul de la tine de acasă.

Zbang!!! Deja era ca în filmele cu proşti! Ei continuau să factureze pe un contract suspendat, reziliat şi cu facturile anterioare stornate. Merg iarăşi la prietena proprietarei de la serviciul comercial care mă asigură că mai trimite un mail colegilor de la tehnic şi mai stronează o dată nişte sume. Plec. Povestea continuă identic până la momentul iulie când din nou vreau să imi plătesc cablul şi nu pot că am restanţe la internet şi cablu. (repet: pe un contract suspendat, reziliat şi cu facturile anterioare stornate). Mai stronă o tură nişte facturi şi de data asta ca să fie ceva mai sigur le predau şi aparatele lor: modemul, telefonul fix şi digi-mobilul. Mi-au dat proces verbal de predare-primire.

Peste câteva zile va trebui să imi fac drum să îmi plătesc cablul. Dacă sunteţi cuminţi vă iau cu mine să ne jucăm împreună “De-a stornatul facturilor şi trimis mail colegilor de la tehnic!”.

Mai recomandăm să citiţi şi…

Ce cred abonaţii despre RCS&RDS

Felicitări RCS&RDS

SHAREShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
etichete 

One thought on “Cum factureaza RDS Brasov un contract reziliat de 6 luni

  1. Si pe mine m-au chemat ca am de platit din 2008 restante la internet. Numai ca nu au nimerit persoana potrivita. Cand le-am adus dovada si le-am zis sa imi de-a in scris ca nu am nici o restanta au inceput sa o de-a in balbaiala.